Teaterskole på Fregatten:

Børn og unge kan spille teater i sommerferien

Fregatten Jylland og Syddjurs Egnsteater laver sommerskole

Af
Af Lars Norman Thomsen

24 børn og unge kan få en sommerferieoplevelse lidt ud over det sædvanlige, hvis de er hooked på at spille teater i en helt unik kulisse.

Fregatten Jylland ved direktør Lars H. Olsen og Syddjurs Egnsteater ved teaterleder Hege Tokle inviterer til teatersommerskole to uger i sommerferien på det majestætiske skib i Ebeltoft.

Børn og unge i alderen 10-16 år har mulighed for at deltage i et fem dage langt undervisningsforløb, som afsluttes med overnatning i skibets køjer og en forestilling for forældre og offentligheden.

“Eleverne er selv med til at forme forløbet og historien, og det hele foregår, mens skibet summer af liv fra besøgende gæster. Det giver plads til at skabe en levende kulisse og en uforlignelig mulighed for at inddrage og interagere med tilskuerne,” siger Lars H. Olesen.

Dramalærer i spidsen

Hege Tokle har altid været begejstret for Fregatten Jyllands historie og de omgivelser, som et ophold på det gæve skib tilbyder. Senest henlagde Syddjurs Egnsteater 'Livets blå bølge', anden del af den historiske trilogi 'Tro, håb og kærlighed – Hjerterum', til Fregatten Jylland.

“Det er ikke sidste gang, at vi vil bruge Fregatten Jylland til en af vores forestillinger, og derfor er det naturligt, at vi samarbejder tæt om nye projekter,” siger Hege Tokle.

Det bliver dramalærer Jeppe Due, der kommer til at lede slagets gang på sommerskolen. Jeppe Due er uddannet cand.mag. i dramaturgi og journalistisk formidling. Han arbejder til dagligt som dramalærer og idémager på Syddjurs Egnsteater og underviser i teater på Efterskolen for Scenekunst i Malling ved Århus. Desuden har han medvirket i et utal af forestillinger, både som skuespiller, dramatiker og instruktør.

Uge 30 og 32

Teaterskolen finder sted i uge 30 og 32 med 12 pladser hver uge. Uge 30 er for børn i alderen 10-12 år, mens uge 32 er for børn og unge i alderen 13-16 år.

Der undervises fra først på formiddagen til sidst på eftermiddagen mandag til torsdag samt fredag formiddag.

Natten mellem torsdag og fredag er der fælles overnatning i skibets køjer, og fredag eftermiddag får eleverne for alvor lov til at vise, hvad de har lært, når de opfører deres helt egen forestilling for forældre og offentligheden.

Teaterskolen koster 750 kroner inklusiv forplejning. Tilmelding foregår til Fregatten Jylland efter først-til-mølle-princippet.

Publiceret 14 March 2018 21:01

SENESTE TV