Rougsøhallen:

Genbrugsbutik et aktiv for byen i 30 år

Genbrugsen i Ørsted er på alle måder fortællingen om et stykke socialt arbejde startet på græsrodsniveau, der har vist sig at være i den grad langtidsholdbar.

Og intet tyder på, at det er tiden at begynde at finde mærkatet om sidste “salgsdato” frem.

Tværtimod fungerer butikken , der har til huse i lokaler der hørte til svundne tiders Ørsted Købmandsgaard, som en god og støt indtægtskilde til en række humanitære opgaver.

Samtidig ligger der gemt en helt uvurderlig betydning som socialt mødested for de omkring 25 damer, der på skift passer Genbrugsbutikken.

Det var i marts 1991 at Genbrugsbutikken åbnede i de nuværende bygninger, der blandt bestod af et større antal mindre kontorlokaler. Og de blev i månederne forud lavet om til større og mere brugbare lokaler. Vægge blev revet ned, der blev bygget op og malet facader.

Men allerede tre år forinden, i april 1988 havde Genbrugsbutikken sin første åbningsdag i den bygning der i dag huser byens pizzeria. Men her i meget mindre lokaler.

Da det blev muligt at erhverve den større bygning fandt Rougsø KFUM og KFUK, der havde stået for den første genbrugsbutik på egen hånd, sammen med Rougsø-Sønderhald Y`s Mens Club Sønderhald .

Og siden 1991 har de to organisationer arbejdet sammen om at drive Genbrugsbutikken på Rougsøvej 168 i Ørsted.

Butikken er en selvejende institution, hvor hver forening har tre medlemmer i bestyrelsen.

 

Åben seks dage om ugen

 

Til daglig passes butikken af de frivillige damer, der arbejder selvstændigt på hver deres skift.

Lørdag er det de to foreninger, der passer butikken, ligesom de står for fire gange oprydningsaftener om året.

De faste åbningstider mandag til fredag fra kl. 10 til 17 og lørdag fra kl. 10 til 12.

Nogle raske mænd fra de to foreninger tager også tørnen med at hente møbler hjem til butikken og det sker fra et pænt stort område, det dækker det gamle Rougsø og Sønderhald og ud omkring Fjellerup-området langs nordkysten.

Udbuddet af varer er ganske stort, masser af tøj og et stort udvalg af køkkenting, glas, nips, malerier, legetøj og meget andet.

Margrethe Boje fra Rougsø KFUM og KFUK fortæller, at de penge der tjenes ind i Genbrugsbutikken går til en lang række af forskellige tiltag.

Rougsø-Sønderhald Y`s Mens Club og Rougsø KFUM og KFUK modtager hver et beløb, som de så hver især anvender efter de specifikke formål, der kendetegner de to foreninger.

KFUM og KFUK støtter både lokalt, national og globalt. Blandet med støtte til sponsorbørn, julemærkehjemmene, julehjælp, det lokale børne- og ungdomsarbejde og børneklubben, der mødes i Genbrugsbutikken.

I øvrigt er det lokaler som anvendes ganske flittigt. Ikke mindst i vinterhalvåret, hvor også KLUB 80, Folkeuniversitetet og de to klubber holder deres møder.

Genbrugsbutikken møder op med enkelte varer og vil også fortælle om sit virke.

Hannah Julsgaard præsenterer her lidt af legetøjsafdelingens ting og sager, som er til meget fornuftige priser. Foto: John Pedersen

Hannah Julsgaard præsenterer her lidt af legetøjsafdelingens ting og sager, som er til meget fornuftige priser. Foto: John Pedersen

Publiceret 13 March 2018 18:00

Lokalavisen Folkebladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Folkebladet
SENESTE TV