Landsbyliv:

Studerende undersøger Ørsteds udvikling

Flere landsbyer i Norddjurs kommer under luppen

Landsbyernes fortsatte eksistens og udvikling er en vedvarende debat, og i Norddjurs Kommune er det ingen undtagelse. Her søges der også svar på, hvordan det gode hverdagsliv kan bibeholdes i lokalsamfundene. Til at hjælpe med den opgave får kommunen nu hjælp fra studerende på Aalborg Universitet, som har påtaget sig opgaven med at undersøge forskellige lokalsamfund i kommunen og komme med bud på, hvordan landsbyerne også kan bestå i fremtiden. Ørsted er blandt de byer, der kommer under luppen. På torsdag indbyder en gruppe af de studerende til workshop på Ørsted Bibliotek, og her håber de på at masse borgere har lyst til at give deres besyv om deres by med, fortæller Asmaa Faris fra studiegruppen.

“Vi har jo blandt andet set dokumentaren om Ørsted (Byen der ikke ville dø, red.), og der så vi en masse samarbejdsvillighed og ansvar for en by, der gerne vil udvikle sig. Vi håber, vi kan få lov at møde og tale med en masse mennesker, for at finde ud af, hvad der betyder noget for dem i byen,” forklarer Asmaa Faris og uddyber:

“Det er et sted med masser af ildsjæle, men på et tidspunkt skal nogle af dem også have givet stafetten videre. Derfor vil vi også meget gerne tale med de unge i byen for at høre, hvad de savner i Ørsted, og hvorfor man flytter væk fra byen,” siger Asmaa Faris.

Flere byer

Studiegruppen, der skal undersøge Ørsted, er en af fem grupper fra Aalborg Universitet, der alle læser mobilitetsdesign. De fem grupper arbejder henholdsvis med landsbyerne Fausing, Ørsted, Stenvad og Trustrup samt Grenaa som studieby.

Deres færdige arbejde skal efter planen præsenteres for politikerne i Norddjurs Kommune efter sommerferien som inspiration til fremtidigt arbejde med mobilitetsdesign og mindre trafikknudepunkter i kommunen.

borger-Workshop

Borger-workshop

Workshoppen finder sted på Ørsted Bibliotek på torsdag 15. marts fra 19-21. Studiegruppen håber, at mange forskellige aldersgrupper har lyst til at deltage for at få bredest muligt fundament at bygge projektet på.

Publiceret 13 March 2018 11:30

Lokalavisen Folkebladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Folkebladet
SENESTE TV