Kolind:

To gamle værker tvinges til skilsmisse

Nye tider gør, at et mangeårigt samarbejde mellem Kolind Vandværk og Kolind Fjernvarmeværk stopper

Af
Af Lars Norman Thomsen

Et meget gammelt samarbejde mellem Kolind Vandværk og Kolind Fjernvarmeværk stopper 1. april 2018. Det skyldes ikke gråd og tænders gnidsel, men derimod nye tider og måder at gøre tingene på.

“Samarbejdet har altid fungeret upåklageligt og til alle forbrugeres tilfredshed, hvor service, sikkerhed og påpasselighed altid har været nøgleordene. Kriterierne bliver der ikke ændret på, men nye krav specielt på vandværksområdet, betyder større behov for overvågning af anlægget, hvor blandt andet nattevagterne indgår,” siger Bent Nielsen, sekretær i Kolind Fjernvarmeværks bestyrelse.

Kolind Fjernvarmeværk har få år siden indgået vagtsamarbejde med fjernvarmeværkerne i Ryomgård og Thorsager. Det betyder, at en driftsleder kan passe alle tre fjernvarmeværker i weekender, ferier og om natten.

For driftsleder Atle Madsen, Kolind Fjernvarmeværk, får det den afgørende konsekvens, at han ikke kan passe natte- og weekendvagterne på Kolind Vandværk i de perioder, hvor han har vagt på de tre fjernvarmeværker.

For omkostningstungt

Formændene Claus Andersen, Kolind Vandværk og Per Vinter, Kolind Fjernvarmeværk, har sammen med deres bestyrelser forsøgt at finde den rigtige løsning, som var til gunst for begge værker, men uden held.

“Omkostningerne ville blive urealistiske for Kolind Vandværk,” fastslår Bent Nielsen.

Kolind Vandværk har derfor indgået aftale med Djurs Vand, som i forvejen servicerer 18 andre vandværker på Djursland.

“Djurs Vand har den nødvendige kapacitet og kompetence til at overvåge og servicere, de tekniske anlæg, både når det gælder teknik men også Vandværkets forbrugere,” siger formand Claus Andersen, Kolind Vandværk.

Flytter til Søndergade

Kolind Vandværk flytter snarest sit lager og reservedele til Søndergade 4 i Kolind, og kommende bestyrelsesmøder vil blive afholdt her.

Claus Andersen understreger, at denne løsning vil være til fordel for Kolind Vandværk. Forbrugeren kan fortsat kontakte Kolind Vandværk via den sædvanlige hjemmeside og driftsledertelefonnummer.

Økonomifunktionen hører fortsat under kasserer Per Knudsen, som også kan kontaktes af den enkelte forbruger.

Begge formænd lægger vægt på, at skilsmissen hører til de lykkelige i den forstand, at det er nye tider, der gør en adskillelse nødvendig.

Publiceret 09 March 2018 12:29

Lokalavisen Folkebladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Folkebladet
SENESTE TV