Djursland for fuld Damp:

Røde regnskabstal truer ikke “dampen”

Nedskriver veteranbusser med små 1,6 millioner kroner i regnskabet for 2017

“Økonomisk har det aldrig gået bedre for Djursland for fuld Damp. Der har ikke tidligere været så få skyer over foreningen”.

Det konstaterer formanden for bestyrelsen, Torben Jensen, tidligere borgmester i Rougsø og Norddjurs, som gennem alle årene har siddet for bordenden, når der skulle træffes beslutninger i foreningen, der har som formål, at styrke turismen og give besøgende på Djursland en aktiv nostalgisk oplevelse med udgangspunkt i stationen i Allingåbro og Stenvad Mosebrugscenter.

Frygten for fremtiden for stationen og det nære stationsmiljø i Allingåbro, er blevet rejst her på det seneste, efter bestyrelsen har besluttet, at det er slut med at køre rundt med passagerer i de røde veteranbusser, der har været et vartegn for projektet.

“Vi har ledt med lys og lygte efter nogen til at stå for den løbende renovering af busserne. Men forgæves”, fortæller Torben Jensen

En klods om benet

Han tilføjer, at busserne i flere år været en klods om benet for Djursland for fuld Damp.

“Vi skal ud og finde 60.000 til 100.000 kroner hvert år og det kan busserne ikke køre hjem”.

CAD Oldtimers-folkene, der har til huse i det gamle pakhus på stationen er, ifølge Torben Jensen, ikke en mulig løsning, da busserne er for store til at kunne komme ind på værkstedet.

Formanden ser ingen mulighed for at busserne kommer ud at køre igen, andet end på prøveplader i begrænset omfang og så kun som blikfang ved stationen og ikke med passagerer.

En lokal vognmand har vist interesse for eventuelt at træde til under en eller anden form og være behjælpelig med at redde måske en enkelt af busserne til personkørsel.

“Hvis busserne skal køre videre med hjælp af en lokal vognmand, så bliver det for hans regning og risiko”, lyder formandens kommentar.

Kun papirtal

På generalforsamlingen tirsdag 17. april på stationen i Allingåbro vil Torben Jensen fremlægge et regnskab for 2017, der viser et stort underskud. Det hænger sammen med beslutningen om at tage veteranbusserne ud af den daglige drift.

I regnskabet for 2016 var bussernes værdi fastsat til 1.738.419 kroner.

Et år senere står de i regnskabet til 200.000 kroner.

Det ser Torben Jensen ingen problemer i.

“Det betyder ikke noget for Djursland for fuld Damp. Vi har alle vidst, at busserne ikke var så meget værd. Revisionen har heller ikke villet stå inde for den værdiansættelse. Men det er kun papirtal. Ikke rigtige penge”.

I revisionsrapporten for 2016 begrundes værdifastsættelsen af busserne med følgende ordvalg.

“Der afskrives ikke på veteranbusser, da der løbende foretages reparation og vedligeholdelse af veteranbusserne. Veteranbusserne bruges i foreningens daglige drift og det er ledelsens vurdering, at veteranbusserne ikke værdiforringes i væsentligt omfang”.

Tror på Oldtimers projekt

Torben Jensen begrunder sit optimistiske syn på Djursland for fuld Damps fremtidige virke i Allingåbro blandt andet med det projekt, som er undervejs med en betydelig udvidelse af CAD Oldtimers veteranbilværksted og museum.

Kommunen har sagt ja til at stille jord til udvidelsen til rådighed, ligesom der er sendt ansøgninger til en række fonde.

“Det er noget vi tror rigtig meget på. Og der er allerede sendt en byggeansøgning til kommunen”, forklarer formanden for Djursland for fuld Damp, der benytter lejligheden til at opfordre alle til at møde op på generalforsamlingen 17. april.

Alle kan i øvrigt melde sig ind i foreningen.

Og det er ganske gratis. Medlemsskabet giver ikke særlige rettigheder eller forpligtelser.

Som medlem har man stemmeret på generalforsamlingen, hvis man har meldt sig ind senest en måned før generalforsamlingen

Publiceret 06 March 2018 11:30

Lokalavisen Folkebladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Folkebladet
SENESTE TV