Divisionshåndbold:

Ny sejr sikrer Nørre Djurs HK matchbold til 2. Division

Efter en 21-19 sejr over Hammel GF kan Nørre Djurs HK fredag aften mod JAI sikre sig oprykning til 2. Division

Af
Af Martin Schultz

Med en sejr fredag aften i Annexhallen i det nordlige Aarhus mod JAI kan Nørre Djurs HK for første gang i klubbens historie sikre sig oprykning til håndboldens 2. Division.

Det blev en realitet søndag aften, da Nørre Djurs HK på hjemmebane kamp besejrede Hammel GF med 21-19 efter at have ført med 14-9 ved pausen.

Da de nærmeste rivaler til en oprykning Odder Håndbold 2 samtidig tabte med 31-24 til AGF 2, er stillingen nu den, at Nørre Djurs HK med fire kampe igen allerede fredag aften kan sikre sig oprykningen med en sejr mod akademikerne fra JAI.

Oprykningsfeberen breder sig i det håndboldgale Glesborg, og fredag aften kl. 17 afgår en bus fra Nørre Djurshallen med sponsorer og fans, som skal støtte holdet i kampen om oprykning i Aarhus.

Brændte mange chancer

Kampen mod Hammel GF startede med et hjemmehold i fuld kontrol, og holdet var foran med både 4-2 og 12-7 inden holdene gik til pause med en Nørre Djurs HK føring på 14-9.

”I 1. halvleg dækkede vi godt op og løb nogle gode kontra'er, men vi brændte meget og det var som om vi manglede noget koncentration,” fortæller holdets træner Erik Flak Jørgensen.

”Vi kom foran med 15-10 efter pausen og var efter 40 minutter foran med 18-14. Men så begyndte vi at brænde alt for meget og vores scoring gik nærmest i stå i 8-10 minutter. Med et halvt minut igen brændte vi et straffekast ved stillingen 20-19, men heldigvis opfangede Rasmus Secher bolden og gik igennem og sikrede os sejren med en scoring til 21-19,” siger Erik Flak Jørgensen.

Ukoncentreret indsats

Nørre Djurs HK har været tophold stort set gennem hele sæsonen og har kun tabt to kampe med et enkelt mål.

”Jeg tror der er to grunde til at vi spillede ukoncentreret i søndagens kamp. Dels var spillerne stadig påvirkede af den store oplevelse fra pokalkampen i torsdags mod Ribe Esbjerg HH, og dels vidste vi, at Odder Håndbold 2 havde tabt deres kamp til AGF 2 om lørdagen. Det gjorde måske det hele lidt forkrampet,” siger Erik Flak Jørgensen, som fremhæver Kasper Kolstrup Møller for en stor målmandspræstation, da han kom ind og præsterede midt i 2. halvleg på et tidspunkt, hvor angrebsspillet ikke fungerede og målscoringen var gået i stå.

Også højre fløj Simon 'Ø' Østergaard leverede en stor præstation og scorede syv mål, som gjorde ham til kampens topscorer.

En anden af holdets profiler, Martin ”Bondemanden” Jensen, stod over og er som den eneste i truppen tvivlsom til fredagens kamp mod JAI.

En hård modstander

”Nu ligger det i vores hænder at gøre arbejdet færdigt. Vi har ikke tabt en turneringskamp siden jul, og vi tager til Aarhus og spiller den kamp som alle andre. Vi skal fokusere på at spille vores eget spil,” siger træner Erik Flak Jørgensen om kampen mod JAI i Annexhallen fredag aften, som er en ældre hal og et specielt sted at spille. Nørre Djurs HK har ikke vundet i hallen i fem år, og JAI er et fysisk hold, som også gerne vil løbe stærkt.

”Vi er ydmyge og tager arbejdshandskerne på. Rykker vi op, er det det største som er sket i klubbens historie,” siger Erik Flak Jørgensen om fredagens kamp mod JAI (Jysk Akademisk Idræt), som ligger placeret midt i tabellen.

3. Division Herrer, pulje 3

Nørre Djurs HK – Hammel GF 21-19 (14-9)

Søndag 4. Marts kl. 18.00 i Nørre Djurshallen

Nørre Djurs HK's målscorere:

 • Simon'Ø' Østergaard 7 mål
 • Simon Søgaard Jensen 5 mål
 • Nicolaj Danefeld Hansen 5 mål
 • Bryan Mathew Odour 2 mål
 • Henrik Storm Pedersen 2 mål
 • Henrik Pedersen 1 mål
 • Rasmus Secher Eldrup 1 mål

Nørre Djurs HK's holdopstilling:

 1. Simon Østergaard
 2. Henrik Pedersen
 3. Mikkel Eriksen
 4. Simon Søgaard Jensen
 5. Rasmus Secher Eldrup
 6. Henrik Storm Pedersen
 7. Bryan Mathew Odour
 8. Morten Pedersen
 9. Nicolaj Danefeld Hansen
 10. Morten Dueholm
 11. Kasper Kolstrup Møller

Publiceret 06 March 2018 16:22

Lokalavisen Folkebladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Folkebladet
SENESTE TV