Marinekonstabel fik mindelegat

Legat fra afdød sømand uddelt for sjette gang i Grenaa Marineforening

Af
Af Søren Andersen

GRENAA: Traditionen tro er den første tirsdag i februar måned i Grenaa Marineforening lidt anderledes end andre tirsdage, idet man her uddeler »Sofus mindelegat«. Opkaldt efter afdøde skibsfører Niels »Sofus« Ejvind Sørensen.

Niels Ejvind Sørensens var født på Samsø, hvor han voksede op. Han blev sømand og sejlede på de syv have. Han var en kendt og agtet person, når han gik i land uanset hvor i verden han kom.

På sine ældre dage var Sofus blevet en holden mand. Han nød at komme i Marinestuen på Grenaa Havn og havde sin faste plads ved bordet hver tirsdag, når han kom i tirsdagsklubben.

Oprettede mindefond

Da han kunne mærke, at kræfterne var ved at slippe op, oprettede han en mindefond. Der skulle doneres et beløb hvert år til en god person, der gjorde noget særligt for det maritime. Sofus døde i begyndelsen af februar, og de efterladte bestemte, at den første tirsdag i februar skulle donationen finde sted.

Dette års modtager af legatet på 5000 kroner er Maria Bjørn Møller Hermansen fra Grenaa. Hun opfylder legatkravet om at være en “ung søfartsstuderende”, idet hun for tiden er marinekonstabel og gør tjeneste på inspektionsskibet “Hvidbjørnen”.

Maria Bjørn Møller Hermansen er for tiden marinekonstabel og sejler med inspektionsskibet “Hvidbjørnen”. Privatbillede

Maria Bjørn Møller Hermansen er for tiden marinekonstabel og sejler med inspektionsskibet “Hvidbjørnen”. Privatbillede

Ud for Grønland

Skibet befinder sig for tiden med hende ombord ud for Grønland, så der var fire timers tidsforskel, da der fra marinestuen blev forsøgt et Skype-opkald til skibet. Desværre var der tekniske problemer på billedsiden, men lyden gik igennem, så man i begge ender af forbindelsen kunne følge med i hvad der skete. På skibet var man i stand til at se de levende billeder fra Grenaa.

Så der var frokost på bordet i Grenaa og morgenmad i farvandet ved Grønland, da formanden for Grenaa Marineforening, Per Schultz Petersen, overrakte diplomet til Marias forældre.

Morgensamling på skibet

Ombord på “Hvidbjørnen” var der kaldt til morgensamling, og skibets chef kunne melde tilbage, at legatet er en god start på en søfartskarriere - så man var i dagens anledning trukket i det fine tøj på skibet, mens man lykønskede Maria og ønskede hende en god fremtid inden for den maritime verden. Maria har kvitteret for legatet og fortalt, at hun vil bruge de 5000 på en tur med et sejlskib til en endnu uvis destination.

Det var i år sjette gang, at Sofus-legatet blev uddelt i Grenaa Marineforening.

Publiceret 14 February 2018 13:53

Lokalavisen Folkebladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Folkebladet
SENESTE TV