Kattegatcentret atter i spil til turistpris På vej mod de 25 år kan man på Kattegatcentret glæde sig over nominering til stor svensk pris

Af
Af Søren Andersen

GRENAA: Grenaas største turistattraktion, Kattegatcentret, er også i år med i opløbet om at blive kåret som Nordens Bedste Akvarium i en stor svensk afstemning.

Svenske børnefamilier er nemlig så bidt af Kattegatcentret, at de netop har nomineret den snart 25 år gamle attraktion til Store Barnsemester-prisen i kategorien Nordens Bedste Akvarium.

”Vi er simpelthen så glade og stolte over nomineringen - og at det ikke er en almindelig jury, men derimod børnefamilier, der står bag, betyder rigtig meget,” fortæller direktør i Kattegatcentret, Helle Hegelund.

Svensk feriehjemmeside

Det er Sveriges største ferie-hjemmeside for børnefamilier, Barnsemester.se, der står for afstemningen.

Nomineringen bliver foretaget på baggrund af svenske børnefamiliers tips og ideer til hjemmesidens redaktion. Derudover har redaktionen allieret sig med testfamilier, der året rundt bedømmer en lang række forskellige børnevenlige attraktioner i hele Norden. Kattegatcentret fylder 25 år 7. maj og har tidligere vundet den eftertragtede pris.

”Vi vandt prisen i 2016, og det kunne da være fantastisk, hvis vi her i Kattegatcentrets jubilæumsår generobrede titlen. Så nu håber vi, at alle vores gæster går til tasterne, og giver os deres stemme,” fortæller Helle Hegelund.

Nye skibe i søen

Selvom jubilaren har mange år på bagen, ligger Kattegatcentret bestemt ikke på den lade side, men sætter flere skibe i søen end nogensinde før.

”I vinterferien har vi premiere på et helt nyt opgaveløb, og vi laver fiskesuppe på vores nye brændekomfurer.

Vi arbejder også på andre overraskelser og på en markant udvidelse, der blandt andet kommer til at rumme Danmarks mest unikke pingvinoplevelse. Så vores gæster kan som altid forvente et hav af oplevelser,” fortæller Helle Hegelund.

Har du lyst til at påvirke udfaldet af afstemningen, kan du give Kattegatcentret din stemme på www. barnsemester.se helt frem til den 13. marts 2018. Vinderen vil umiddelbart herefter blive annonceret på hjemmesiden.

Kattegatcentret er nomineret til Store Barnsemester-prisen sammen med Den Blå Planet, Nordsøen Oceanarium og 11 andre akvarier fra hele Norden. Kattegatcentret vandt altså titlen i 2016 og blev nummer to i 2017.

Publiceret 14 February 2018 13:53

Lokalavisen Folkebladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Folkebladet
SENESTE TV