Debat:

Mand – kvinde – person - trans

Af Niels Busk Sørensen, Lupinskrænten 80, 8500 Grenaa:

"Vil gerne blande mig lidt i debatten om min overskrift.

En underlig tanke har udformet sig i en kvindelig radikal (ja hvor ellers) politikers hjerne. Hun mener, at alle steder, hvor titlen "mand" indgår, skal den udskiftes med "kvinde" hvis det er en kvinde der har posten. Fint nok med mig, man må kalde sig det man vil - bare det ikke bliver lavet til lov.

Jeg er absolut ikke mands-(kvinde-)chauvinist, men der er nu engang mere respekt i ordet rådmand end rådkvinde.

Tænk på udvalgsposter: næstforkvindsposten gik til ....! Man kan da heller ikke tage en skraldekvinde, en brandkvinde, en domskvinde, en lægkvinde, en bedekvinde osv. alvorligt.

Der noget myndigt over ordet mand. Må en kvinde så ikke yde mandsmod længere, men derimod kvindsmod. I kan da godt høre det lyder tåbeligt.

Folketinget har 4 næstformænd, tænk hvis den 3. var en kvinde, så ville rækkefølgen være: 1. næstformand, 2. næstformand, 1. næstforkvinde (hun kan jo ikke være den 3. da der kun er en) og 3. næstformand.

Nu findes der transseksuelle personer, også i politik. Tænk hvis sådan én blev rådmand, så ville der på skiltet udenfor døren stå Rådtrans.

Helt galt bliver det når vi kommer over i det guddommelige. Der er jo ingen der ved, om gud er en mand eller en kvinde. Nogle kvindelige præster mener, han er en hun. Ville en kvindelig præst så sige trosbekendelsen på denne måde: "Vi tror på Gud Moder, den Almægtige, himmelens og jordens skaber, og på Jesus Kristus hendes enbårne søn vor Herre .....". Og Jesus kender vi jo heller ikke kønnet på, så ville hun sige: ”…. hendes enbårne datter vor Frue”.

Drop nu alt det feministiske pis, og lad os beholde de titler, der nu en gang er i samfundet. Tænk på, at den danske ordbog skulle udvides betydeligt hvis alle disse ord blev godkendt.

Må gud og gudindens fred være med eder alle uden lovændringer."

Publiceret 09 February 2018 16:55

SENESTE TV