Allingåbro-team i Rally Monte Carlo

Henrik og Martin Møller-Nielsen - far og søn - blandt de syv danske madskaber til start i det historiske rally

Allingåbro Makkerparret Henrik Møller-Nielsen og Martin Møller-Nielsen - far og søn fra Allingåbro, - deltager igen i år i verdens største historiske rally - Rallye Monte Carlo Historique 2018. Torsdag 1. februar flages løbet i gang og det sker med delagelse af 314 historiske biler på startlisten. Heraf er de syv danske. Delagerne starter fra så geografisk forskelligt beliggende byer som Glasgow, Oslo, Bad Homburg, Reims, Barcelona og Monte Carlo. Fra startbyerne kører de en tilkrøselsrute, inden de lørdag 3. februar samles i den lille franske by Bourgoin Jallieu tæt på Grenoble i regionen Auvergne-Rhõne-Alpes. Herfra starter det egentlige Rally Monte Carlo Historique kl. 07.00, hvor den første af de 314 deltagere sendes ud på ruten. Der kæmpes om både individuelle placeringer men også om et holdmesterskab, hvor de danske kørere deltager som Team Fynske Bank Danmark. De danske deltagere har valgt at starte fra henholdsvis Bad Homburg i Tyskland og Reims i Frankrig.

Nummer 124 fra Reims

Team Møller-Nielsen fra Allingåbro har som fem af de øvrige danske mandskaber valgt at starte i Reims og det sker med nummer 124. Starten i Reims er fastsat til kl. 20.21 fredag 2. februar for første startnummer. Fra det franske startsted har kørerne en rute på 2358,7 kilometer foran sig og de skulle så gerne rulle over målstregen i Monaco mellem kl. 02.00 og 07.00 onsdag morgen 7. februar. I øjeblikket arbejdes der på højtryk på værkstederne rundt om i landet. Bilerne har stort set alle været skilt ad i atomer hen over vinteren og er nu ved at blive finjusteret forud for den storer opgave der venter, da de mange kilometer i Rally Monte Carlo Historique er hård kost for både biler og kørere. Flere af de danske mandskaber har tidligere kørt rigtigt gode resultater hjem i løbet, så der er blandt danske historiske motorsportsentusiaster store forventninger til resultateter i 2018-udgaven.

De syv danske hold

De danske deltagere i Rallye Monte Carlo Historique: Henrik Møller-Nielsen/Martin Møller-Nielsen, Allingåbro, VW Golf GTI, 1979. Toni Hansen, Horsens/Peer Brodersen, Ringkøbing, Audi 80 GLE, 1979. Henrik Bjerregaard, Monaco/Kristian Flensbak Jørgensen, Aarhus, Ford Escort RS200, 1979. Søren Bunk Jensen/Jakob Knudsen, Skanderborg, Porsche 911 SC, 1979. Per Vilslev/Erik Andersen, Hillerød, Opel Kadett GT/E, 1977. Lars Hindsgaul, Assens/Arne Pagh, Middelfart, Fiat 128 Coupe, 1972. Kenneth Simonsen, Charlottenlund/Otto Kristensen, Tune, Lancia Fulvia HF 1,3, 1968.

Publiceret 10 January 2018 07:00

Lokalavisen Folkebladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Folkebladet
SENESTE TV