Debat:

Endelig hurtigt bredbånd til Djursland

Af Britt Bager (V), folketingsmedlem og opstillet for Djurskredsen:

“Regeringen og Dansk Folkeparti har netop uddelt 100 millioner kroner til hurtigt bredbånd i hele landet. Og vi kan i den grad glæde os over, at bredbåndsprojektet på Djursland får cirka 7 mio. kroner fra puljen. Det er en stor sejr for os på Djursland, at vi endelig får midler til bedre og mere stabilt bredbånd til området.

I dagens Danmark bruger langt de fleste af os internettet dagligt. Og det gør hverdagen langt lettere, når vi ikke skal bekymre os om, om vi kan komme på internettet eller om forbindelsen er langsom. I 2017 er det helt afgørende for både hverdagslivet og arbejdslivet, at have en hurtig og stabil netforbindelse.

En velfungerende bredbåndsforbindelse er helt central for væksten, erhvervslivet, og udviklingen i området generelt. Det er afgørende for de moderne virksomheder, at de har adgang til hurtigt og stabilt internet. Samtidig er et godt og stabilt internet afgørende for turismen på Djursland. Mange af de besøgende bruger internettet som et vigtigt redskab til at skrue det bedst mulige besøg sammen, så hvis de ikke har adgang til godt og stabilt internet, bliver de besøgende utilfredse. Det er med andre ord mere end på tide, at vi får udbredt hurtigt og stabilt internet på Djursland.

Sidste år fik Djursland ikke del i bredbåndspuljen. Det medførte en del kritik fra borgere, lokalbestyrelser og politikere - og med rette! Men stærke lokale kræfter fortsatte kampen ufortrødent. Samtidig har vi på Christiansborg kæmpet for, at bredbåndspuljen fik tilført flere midler end forrige år, så endnu flere kunne få gavn af puljen.

Jeg er meget tilfreds med, at det er lykkes os at få tilført så mange ekstra penge til bredbåndspuljen i år – og det kan vi nu høste frugterne af på Djursland. Og Djursland placerer sig solidt på bredbånds-kortet med det højeste tilskud per husstand på knap 70.000 kroner. Det mener jeg, at vi kan være meget tilfredse med.”

Publiceret 20 December 2017 14:08

Lokalavisen Folkebladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Folkebladet
SENESTE TV