Debat:

Kattegatcentret på finansloven

Af Britt Bager, folketingsmedlem for Venstre, opstillet i Djurs-kredsen:

“Regeringen har indgået en solid finanslovsaftale med Dansk Folkeparti for et trygt og sammenhængende Danmark. En aftale, som har været værd at vente på. Aftalen giver os mange ting at glæde os over – herunder bl.a. styrket infrastruktur, bedre kystbeskyttelse og hårdere straffe for grov vold og indbrud. Men det er også et udspil, der gavner helt lokalt på Djursland.

Jeg glæder mig særligt over, at vi er nået i mål med at få flere ressourcer til Kattegatcentret på finansloven. Kattegatcentret er et vigtigt kulturelt knudepunkt på Djursland. I aftalen forhøjer vi det årlige driftstilskud til Kattegatcentret med hele 2 mio. kr. i perioden 2018-2021. Det forhøjede driftstilskud vil styrke centret og skabe bedre rammer for at tiltrække endnu mere turisme – til Kattegatcenteret, men også til resten af Djursland.

Jeg glæder mig meget over, at jeg har været med til at sikre et solidt økonomisk fundament for Kattegatcentrets videre udvikling – til gavn for både Kattegatcentret og for resten af Djursland. Det er frugten af et års fokuseret samarbejde med lokale byrådsmedlemmer, og jeg er meget tilfreds med, at vi nåede i mål med vores ambitioner om flertal på Christiansborg for vores lokale dagsorden.

Djursland har de seneste år haft en rigtig positiv udvikling i turismen. Fantastisk natur, museer og forlystelser er bare nogle af de ting, der hvert år tiltrækker mere end halvanden million turister til Djursland. Og turismen skaber vækst og arbejdspladser i området. Men det betyder ikke, at vi lader det gå sin egen gang. Vi skal fortsat have fokus på at holde attraktionerne attraktive, understøtte den positive udvikling og skabe de bedst mulige rammevilkår for, at turismen på Djursland fortsat kan blomstre.

Alt i alt tror jeg på, at vi har gjort 2018 til et endnu bedre år for Djursland med den nye finanslovsaftale. Jeg glæder mig til at følge udviklingen, smøge ærmerne op og kæmpe flere kampe for Djursland i det kommende år.”

Publiceret 12 December 2017 14:43

Lokalavisen Folkebladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Folkebladet
SENESTE TV