Færdsel:

Ingen genvej til centerområdet i Auning før engang i januar

De ældre og gangbesværede henvises til at benytte Banestien som midlertidig "omvej"

Poula på 92, Lisbeth på 88 og Grethe på 77, må resten af året affinde sig med, at de skal trave en betydelig længere vej, når de skal fra deres hjem på Potetevej i den sydlige ende af Auning og ned i centerområdet for at handle ind, gå til læge eller en tur på apoteket for at hente deres medicin.

De mange ældre i området omkring Potetevej og Møllehjemmet har klaget deres nød, efter smutvejen ned langs facaden af Butik Tiff er blevet lukket i forbindelse med det omfattende anlægsarbejde for at få etableret det nye, store trafikknudepunkt.

“Der er blevet for langt for os at gå, vi kan ikke holde til det”, lød det fra 92-årige Poula Jensen, da hun på Lokalavisen Folkebladets mellemkomst, havde fået Jens Meilvang og Tom Bytoft, henholdsvis formand for og medlem af Teknik- og Miljøudvalget i Norddjurs Kommune, i tale.

De to genvalgte politikere indrømmede, at de ikke havde set det problem komme, men at de straks ville se, om ikke der kunne laves en midlertidig genvej.

Nu har forvaltningen så meldt ud med et svar, som langt fra er det, som de ældre havde forventet og ønsket sig.

Af svaret fremgår nemlig, at det i de næste to-tre uger ikke er muligt at etablere en gangforbindelse over byggepladsen, da man skal i gang med ledningsarbejder i smøgen.

Det stilles i udsigt, at der, når gravearbejdet med videre i smøgen er afsluttet, det vil sige fra engang i januar, kan etableres en gangsti på tværs af pladsen.

Forvaltningen er indstillet på at lave nogle små kort, der henviser til Banestien.

“Det er en omvej, men eneste løsning mens der graves”, hedder det.

Forvaltningen vil orientere borgerforening og handelsstandsforening.

Anbefaler Banestien

 
Forvaltningens tilbud på en løsning for de ældre og gangbesværede i den nordlige ende af byen, er umiddelbart ikke noget, som kan bruges til så meget.

At få en henvisning til at benytte Banestien er der ingen større gevinst ved, da Banestien ligger i den stik modsatte retning, og aldrig vil kunne bruges som en hensigtsmæssig genvej for beboere på Potetevej og de nærliggende veje.

“Det er jo ikke et svar på det, som er problemet for de ældre på Potetevej og den del af byen”, konstaterer medlem af Teknik- og Miljøudvalget, Tom Bytoft.

“Jeg vil gå i dialog med forvaltningen for at få løst det her problem. Det bør ikke være sværere, end at vi kan få det klaret på en tilfredsstillende måde - eventuelt med en række fliser ned langs Butik Tiff”.
 

I stedet skal de nu tage turen ned ad Vestergade og gå til højre ved jagtbutikken for at nå ned til centerområdet. I den stik modsatte ende ligger Banestien.

I stedet skal de nu tage turen ned ad Vestergade og gå til højre ved jagtbutikken for at nå ned til centerområdet. I den stik modsatte ende ligger Banestien.

Bringer varer ud

 
Til gengæld lysner det med hensyn til at kunne få handlet ind for de ældre og gangbesværerede.

SuperBrugsen i Auning har nemlig indført en udbringningsordning for pensionister indenfor bygrænsen, der blot skal indlevere deres bestilling senest onsdag kl. 11 - og så vil de dagen efter fået bragt deres varer hjem til deres bopæl. Og det er ganske gratis.

Denne ordning er indført på baggrund af de aktuelle lidt mere besværlige adgangsveje til centerområdet for rigtig mange borgere på grund af det igangværende anlægsarbejde på det kommende trafikknudepunkt.

Publiceret 04 December 2017 00:00

Lokalavisen Folkebladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Folkebladet
SENESTE TV