Vinterbadning:

Nappedam Vinterbadere inviterer til stormøde

Af Thøger Pauli, koordinator i Nappedam Vinterbadere:

Vinterbadning bliver mere og mere populært, og mulighederne for vinterbadning vokser i disse år. Nogle steder mødes man og hopper i det kolde vand, tørrer sig, klæder sig på og kører hjem, men andre steder er det organiseret i en egentlig vinterbadeklub med kontingent, hvor der er tilknyttet en sauna. På denne måde får man i fulde drag effekten af vekselvirkningen mellem kulde og varme. 

Der er delte meninger om sundhedsværdien i dette, men mange mener, at det styrker immunforsvaret. Der er ingen tvivl om, at det giver en god livskvalitet, idet humøret som regel er højt blandt udøverne – både før og efter. Under alle omstændigheder kan man føle sig ”høj” bagefter, fordi man gjorde det. 

På Djursland er der begrænsede muligheder for vinterbadning med sauna. Bor man i området omkring Rønde, så skal man køre langt for at nå til den nærmeste vinterbadeklub med sauna. 

Det er vi nogle der vil prøve at lave om på. Derfor har vi dannet en lille arbejdsgruppe for at undersøge muligheden af at lave en vinterbadeklub i Nappedam Lystbådehavn. Vi tænker os en selvstændig vinterbadeklub med et passende kontingent omkring en sauna f.eks. etableret i en skurvogn. Det har nu været behandlet på generalforsamlingen i Nappedam Bådelaug den 22. november 2017, og her blev det positivt modtaget. Man synes det er en god idé og beder arbejdsgruppen komme med et udspil om, hvad den vil. 

Men det kræver frivillige til at løse de praktiske opgaver, der foreligger. Derfor indkaldes til et stormøde i Klubhuset i Nappedam tirsdag 5. december 2017 kl. 19. Vinterbadeklubbens skæbne afhænger af, om der er frivillige til at trække læsset. Vi skal hurtigt i gang, så vi kan åbne ved vinterbadesæsonens start i slutningen af oktober 2018. Muligheden er at placere en skurvogn, som vist på illustrationen bag kajakklubben, og springe i vandet fra en stige yderst på molen tæt ved indsejlingen, hvor vandet er dybt nok til dette. Kalø Højskole har indkøbt en skurvogn, som de har mulighed for at bygge om til saunavogn i løbet af sommeren 2018. 

Du kan følge med i klubbens arbejde på facebook i gruppen ”Nappedam Vinterbadere”. Interessen er stor, idet facebookgruppen har omkring 200 følgere.

Publiceret 03 December 2017 11:47

Lokalavisen Folkebladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Folkebladet
SENESTE TV