Session:

81 østjyder hentet af politiet

Over 750 personer i Østjylland har fået bøder, og 81 af dem er blevet hentet af politiet

Af
Jonas Hansen

Jonas Wrede Hansen

Det er ikke blot et enkelt tilfælde, at politiet i går var nødt til at anholde fire unge mænd, som ikke mødte op til Forsvarets Dag, tidligere kaldt session. Ifølge tal fra Østjyllands Politi har politiet siden 1. januar i år uddelt bøder til over 750 mænd og anholdt ikke færre end 81 unge mænd i Østjylland, som ikke mødte op til dagen. 
"Vi har haft over 750 værnepligtige lovsager, som det kaldes, og 81 af dem har ført til anholdelse," fortæller Hans Henrik Bagger fra kommunikationsafdelingen hos Østjyllands Politi. 
Det er sådan, at man får tilsendt to bødeforlæg, før man bliver efterlyst og anholdt. Den første gang, man udebliver, får man en bøde på 1000 kroner. Derefter får man endnu en indkaldelse, og hvis man udebliver fra den, får man en bøde på 2000 kroner. Til sidst kommer politiet altså på besøg for at anholde personen og tvinge ham af sted til Forsvarets Dag.
"Vi har værnepligt i Danmark, og vi har i politiet en forpligtelse til at sikre, at folk ikke bare bliver væk fra session. Så sørg nu for at tjekke din e-boks og møde op til session, så du slipper for, at politiet henter dig. Det kan ikke betale sig at blive væk," lød det tidligere i dag fra politikommissær Frank Hovgesen i en opfordring til de unge mænd, som forsøger at pjække fra Forsvarets Dag.
Når en person fylder 18 år, inviteres vedkommende til Forsvarets Dag. Siden 2006 har unge kvinder også modtaget en invitation til Forsvarets Dag, men det er kun mændene, der har mødepligt. 
 

Publiceret 08 November 2017 14:00

SENESTE TV