Modelfoto

Djursland: Hund skambidt og aflivet og 81-årig kvinde bidt flere gange af muskelhunde

Muskelhunde gemt af vejen efter voldsomt angreb på ældre kvinde og hendes hund

Af
Jeppe Rafn

Det endte fatalt, da en 81-årig kvinde og hendes hund fredag formiddag i sidste uge blev angrebet af to muskelhunde.

Den ældre kvinde var ude at gå med sin hund på en sti ved Stendyssevej ved Stenvad, da de to hunde pludseligt og umotiveret angreb kvinden og hendes hund bagfra.

Østjyllands Politi oplyser, at hun forsøgte at beskytte sig selv og sin hund, men ved overfaldet faldt fremover og ned på maven. Her blev hun bidt flere gange, inden det lykkedes hende at flygte op til sit hus. Muskelhundene gik også i kødet på hendes hund, der blev så voldsomt kvæstet, at den er blevet aflivet.

Hundene er blevet gemt

Lokalavisen har mandag eftermiddag talt med Østjyllands Politi om sagen. Politiet kender ikke kvindens nærmere tilstand, herunder om hun er indlagt på hospitalet. Politiet ønsker ikke at oplyse den aflivede hunds race, ligesom man heller ikke vil sige, hvad det var for nogle hunde, der gik til angreb.

Det skulle dog ligge fast, at der er tale om muskelhunde, og politiet fandt angiveligt hurtigt frem til ejeren, som blev opsøgt af en patrulje. Det er en 24-årig person, som havde skaffet hundene af vejen, da politiet ankom, og det er ikke lykkedes at finde frem til dem.

Hundeejeren er indtil videre blevet sigtet for ikke at have sikre sine hunde ordentligt.

"Efterforskning skal vise, om der er baggrund for yderligere sigtelser og eventuel aflivning af hundene i forhold til lovgivningen," siger politiassistent Dion Emdal, Østjyllands Politi.

Lokalavisen har spurgt ind til hundeejeren, men det har ikke været muligt at få oplyst, om personen bor i lokalområdet, hvor angrebet fandt sted.

Episoden blev anmeldt fredag 30. november kl. 10.51.

Publiceret 03 December 2018 15:20