En selvantændelse startede en stor brand hos Reno Djurs nær Glatved. Foto: Local Eyes

En selvantændelse startede en stor brand hos Reno Djurs nær Glatved. Foto: Local Eyes

Affaldsbjerg på 10.000 tons i brand ved Reno Djurs

Et affaldsbjerg er ifølge indsatsleder selvantændt. Se flere fotos og video på Localeyes.dk

Af
Danni Paulsen

Torsdag klokken 17.03 fik Beredskab og Sikkerhed Djursland en melding om en brand i en bunke affald hos Reno Djurs nær Glatved.

"Der gik ild i et affaldsoplag, som der var gået ild i. Jeg har haft en sprøjter, tre tankvogne og en del folk derude, men vi er kørt hjem igen," fortæller Jan Recke, indsatleder ved Beredskab og Sikkerhed tre en halv time efter anmeldelsen.

Der var tale om en ret stor brand, men der var ikke stor risiko for spredning, og der blev heller ikke udviklet farlig røg.

"Hvis du forestiller dig, at du knuser en bil og fjerner alt metal. Det er det, der er tilbage, som er i bunken, så det er plasticdele, sædeovertræk og sådan noget, der brændte."

Ilden var dog ikke lige sådan at få bugt med. Ifølge indsatslederen har man måttet dynge bjerget til med noget andet affald for at kvæle branden.

"Der er 10.000 tons affald, så vi kunne ikke klare den med vand. Vi forsøgte at slå det ned med vand, men det bliver ved med at ulme derude, og det vil det nok gøre i nogle dage. Så virksomheden kører selv affald henover," forklarer Jan Recke.

Ifølge indsatslederen er branden opstået ved selvantændelse, og det er kun en lille del af de mange tons affald, der var ild i.

Se flere videoer på localeyes.dk.

Publiceret 08 November 2018 20:53