Foto: Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Skal ind og ruske tremmer: Dom til 37-årig mand bag rådhusbrand i Grenaa

Tirsdag modtog manden bag branden på Grenaa Rådhus sin dom

En 37-årig mand fra Grenaa tilstod tirsdag ved Retten i Randers at stå bag den brand, der blev påsat på rådhuset i Grenaa natten til den 27. juni.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Han tilstod samtidig at have begået indbrud på rådhuset, hvor der blev stjålet flere pyntegenstande, computere og mobiltelefoner. Derudover erkendte han at have været i besiddelse af en større mængde amfetamin, hvoraf størstedelen var med henblik på videresalg.

Det hele blev af retten takseret til tre og et halvt års fængsel.

Den 37-årige modtog dommen.

"Jeg er meget tilfreds med, at retten var enig i min påstand om, at branden på rådhuset var sket under særligt skærpende omstændigheder. Der er tale om en offentlig myndighedsbygning, hvor den dømte havde sat ild flere forskellige steder, så der skete betydelig skade," siger Rosa Pape, anklager hos Østjyllands Politi.

Den 37-årige blev anholdt få dage efter branden sammen med en 33-årig medgerningsmand, og de blev begge sigtet for indbrud og brandstiftelse.

Efterfølgende viste det sig dog, at den 33-årige medgerningsmand kun havde haft noget med indbruddet at gøre, hvorfor sigtelsen for brandstiftelse blev frafaldet.

Den 33-årige blev den 18. september idømt tre måneders fængsel for, i forening med den 37-årige, at have begået indbrud på rådhuset.

dp

Foto: Øxenholt Foto

Foto: Øxenholt Foto

Publiceret 23 October 2018 12:13