Dette skib er IKKE det skib, der i går sejlede mod Grenaa med en fuld kaptajn.

Dette skib er IKKE det skib, der i går sejlede mod Grenaa med en fuld kaptajn. Modelfoto

Kaptajn på 90 meter stort skib anholdt: Lå og sov brandert ud i sin kahyt

Fuld norsk kaptajn anholdt på rederiskib ud for Grenaa Havn

Af
Jeppe Rafn

Østjyllands Politi sejlede onsdag morgen ud fra Grenaa Havn til et 90 meter langt rederiskib, der var på vej med gods til havnen.

Politiet havde tidligere på morgenen modtaget en anmeldelse om, at kaptajnen var beruset, så da skibet nærmede sig Grenaa, sejlede man ud for at tjekke sagen.

Anmeldelsen var god nok, for da politiet kom ombord, lå den 58-årige norske kaptajn og sov en brandert ud i sin kahyt.

"Promillen var noget over den tilladte grænse på 0,5, men under 2," fortæller Jakob Christiansen, kommunikationsrådgiver ved Østjyllands Politi.

Der gælder nogenlunde de samme regler om spiritus til vands som til lands, så kaptajnen blev anholdt og taget med for at få taget en blodprøve, der skal vise den nøjagtige promille.

Politiet ønsker ikke at oplyse, hvem man fik anmeldelsen fra, men det var 'nogen', der havde en mistanke om, at han var påvirket.

Rederiskibet var på vej fra Sjællands Odde til Grenaa Havn. Anmeldelsen om spiritussejlads kom klokken 7.20, og kaptajnen blev anholdt klokken 8.39 på vandet tæt ved Grenaa Havn.

"Vi holdt øje med skibet og sejlede ud til det, da det nærmede sig Grenaa," fortæller Jakob Christiansen, kommunikationsrådgiver ved Østjyllands Politi.

Publiceret 31 May 2018 11:18

SENESTE TV