Arkivfoto.

Voldsomt: To personer med jernrør og kniv fulgte efter traktorfører

To personer bliver i dag fremstillet for retten i Randers, hvor de er sigtet for flere forhold

Østjyllands Politi har i dag i Retten i Randers fremstillet to mænd på 17 og 23 år i grundlovsforhør. Det fremgår af Østjyllands Politis døgnrapport.

De sigtes for at have stjålet fra kassen i Dagli'Brugsen i Trustrup onsdag eftermiddag. Den ene afledte ekspedienten ved at bede hende hjælpe med at se på nogle bleer i butikken, mens den anden stjal penge fra kassen. Herefter stak de begge af fra stedet. Politiet kom på sporet af de to formodede gerningsmænd, da en betjent genkendte den ene på videoovervågningen fra butikken. Desuden kunne de to mænd genkendes på videovervågningen fra et indbrud i samme butik begået den 9. maj, som de også sigtes for.

Efter tyveriet i Brugsen i onsdags truede de ifølge sigtelsen også en 28-årig mand med at stikke ham med kniv og slå ham med et jernrør. Det skete, da de cirka 20 minutter efter tyveriet kørte bag den 28-åriges traktor på Kærbyvej i Kolind. Her mente de to mænd, at traktorføreren gav for lidt plads til deres bil. De påkørte derfor først traktoren i en hasarderet overhaling, hvor bilens ene sidespejl røg af. Herefter steg de to mænd ifølge anmeldelsen ud af bilen og truede traktorføreren med tæsk og slog ud efter ham.

Til sidst hentede de en kniv og et jernrør i bagagerummet og gik hen mod traktoren, hvilket fik den 28-årige til at køre fra stedet ud over en mark. Her fulgte mændene efter i bilen og steg undervejs flere gange ud for at forsøge at løbe op til traktoren med kniven og røret. Det lykkedes til sidst den 28-årige at ryste mændene af. Ud fra beskrivelserne i pressen af tyveriet i Dagli'Brugsen, kunne han koble de to mænd sammen med episoden, da de svarede nøje til signalementet, som politiet havde meldt ud.

Den 17-årige mand sigtes også for et indbrud begået den 2. maj på Ebeltoftvej i Ebeltoft. Her stjal han ifølge sigtelsen en riffel og flere stikvåben, som han tog med hjem. Han sigtes derfor også for ulovlig våbenbesiddelse.

jwh

Publiceret 18 May 2018 13:32